متقاضیان دارای 4فرزند زیر 20سال
به استناد بند «ح» تبصره 11قانون بودجه سال 1402
به منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است در سال 1402 یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانواده های
دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال اختصاص دهد. وزارت راه و شهر سازی مکلف است هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد این بند را به کمیسیون های عمران، اجتماعی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
آیین نامه اجرایی ماده (4) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شماره 117173/ت 59791هـ مورخ 04/07/1401
ماده2ـ این آیین نامه مشمول خانوار هایی می گردد که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، براساس سر شماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران، بالای 2.5 نباشد.
ماده3ـ وزارت راه و شهر سازی (به نمایندگی از دولت) مکلف است به منظور تأمین مسکن خانوار ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یک قطعه زمین حداکثر به مساحت 200 مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک براساس طرح های هادی روستایی یا طرح های جامع شهری مصوب یا واحد مسکونی برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از پانصد هزار نفر جمعیت به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سکونت فقط برای یک بار و براساس هزینه آماده سازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با (2) سال تنفس و (8) سال تقسیط بدون اعمال تخفیف واگذار نماید.
تبصره1ـ هزینه آماده سازی زمین شامل تسطیح زمین، اجرای جوی، جدول، زیرسازی و آسفالت معابر، شبکه تأسیسات زیربنایی و احداث مساجد می باشد.
تبصره2ـ واگذاری واحد مسکونی براساس هزینه آماده سازی زمین و هزینه تمام شده ساخت می باشد.
تبصره3ـ انتقال سند مالکیت پس از آخرین قسط به نام متقاضی انجام می شود و متقاضی قبل از انتقال سند حق واگذاری به غیر را ندارد.
تبصره 4ـ برای ساکنین شهرهای بالای پانصد هزار نفر جمعیت، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در این ماده بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به اینکه بالاتر از پانصد هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص می یابد.
ماده4ـ زمین یا واحد مسکونی موضوع این آیین نامه به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار می گردد و سند مالکیت حداکثر یک ماه پس از پرداخت آخرین قسط به نام ایشان منتقل می گردد.
تبصره ـ مالکیت زمین یا واحد مسکونی در صورت فوت هر یک از پدر و مادر بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می گیرد.
ماده5 ـ زمین یا واحد مسکونی موضوع این آیین نامه در خانوارهای چند همسری، صرفاً در صورتی که فرزندان (سه فرزند یا بیشتر) از یک پدر و مادر متولد شده باشند، قابل واگذاری می باشد.
ماده6 ـ در صورتی که تعداد خانوار مشمول این آیین نامه در هر شهر و طرح (پروژه) بیشتر از ظرفیت زمین یا واحد مسکونی قابل تأمین توسط دولت باشد، اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز است. برای سایر متقاضیان در این شهرها و طرح (پروژه) ها، بسته به ظرفیت اعلامی توسط وزارت راه و شهرسازی مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در سایر طرح (پروژه) ها یا در شهرک های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا شهر زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از پانصد هزار نفر جمعیت نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر به انتخاب مادر و در صورت فوت پدر و مادر به انتخاب ولی یا سرپرست قانونی، تأمین می شود.
ماده7ـ اراضی موضوع این آیین نامه شامل اراضی ملی و دولتی واقع در طرحهای هادی مصوب روستایی و یا طرحهای جامع شهری و با رعایت مفاد تبصره (2) ماده (9) قانون جهش تولید مسکن ـ مصوب 1400 ـ می باشد.
تبصره ـ در صورت نیاز به توسعه طرحهای هادی روستایی و یا طرحهای جامع شهری جهت تأمین زمین و مسکن خانوارهای مشمول این آیین نامه، محدوده های متصل به طرحهای مصوب قبلی در اولویت می باشد.
وفق مفاد ماده 3 و 4 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ، شرایط و ضوابط استفاده از تسهیلات تامین مسکن موضوع قانون مذکور عبارتند از:
الف- شرایط متقاضیان:
صرفاً خانوارهایی که نرخ باروری شهرستان زادگاه پدر یا فرزند سوم یا بشتر آنها، بیشتر از 2/5 نباشد، میتوانند در طرح تامین مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ثبتنام نمایند.
خانوارهای متقاضی ثبتنام در طرح تأمین مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، میبایست زمان تولد فرزند سوم یا بیشتر آنها بعد از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (بعد از 1400/08/24) باشد.
متقاضی باید بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی و به استناد ماده (1) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، دارای حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر محل تقاضا باشد.
ب- بارگذاری تصویر مدارک سابقه سکونت در شهر محل تقاضا برای حداقل 5 سال به شرح موارد زیر:
مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان بالای 5 سال
سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر
جواز کسب شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر
گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر
گواهی پرداخت مستمری بازنشستگان و مستمری بگیران
گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان
لازم به ذکر است برای احراز سابقه سکونت ارائه یکی از مدارک فوق کافی می باشد ولی چنانچه با ارائه یکی از موارد فوق، احراز 5 سال سابقه سکونت متقاضی امکان پذیر نگردد، متقاضی می تواند از ترکیب موارد فوق جهت احراز 5 سال سابقه سکونت استفاده نماید.
پس از اتمام پالایش اطلاعات متقاضیان و با اطلاعرسانیهای آتی، نیاز است اصل مدارک هویتی متقاضی و افراد تحت سرپرستی و مدرک یا مدارک احراز سکونت، جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی استان یا سایر متولیان ارائه گردد.
ج- امکانات طرح در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در شهرهایی که نرخ باروری آنها بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، بیشتر از 2/5 نباشد، به خانوارهای دارای 3 فرزند و بیشتر واجد شرایط، زمین یا واحد مسکونی واگذار میگردد.
در شهرهای بالای 500 هزار نفر جمعیت، تأمین زمین در شهرکهای اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه متقاضی یا همسر صورت خواهد پذیرفت.
هـ- سایر شرایط ثبتنام
متقاضی تمام شرایط فوق را مطالعه نموده و آن را می پذیرد.
ثبتنام در سامانه طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به معنای تأیید شرایط متقاضی و تعهد برای تحویل زمین یا واحد مسکونی به ایشان نمیباشد.
با توجه به محدودیت تأمین اراضی، پس از پالایش و احراز شرایط، متقاضیان نهایی به میزان ظرفیت احصاءشده از بین متقاضیان تاییدشده و بر اساس اولویتهای تعیینشده از سوی وزارت راه و شهرسازی انتخاب و سایر متقاضیان تاییدشده در لیست انتظار و اولویت تأمین زمین یا واحد مسکونی قرار میگیرند.
هرزمان که واجد شرایط نبودن متقاضی برای دستگاه و نهاد دولتی اجرای طرح محرز گردد، متقاضی از طرح حذف شده و حق هیچگونه اعتراض نخواهد داشت.