سومین سمینار روانشناسی

گزارش سومین سمینار روانشناسی

 

سومین سمینار روانشناسی روز پنج شنبه 02/08/1392 با حضور سرکار خانم دکتر دارینی، روانشناس و دکترای مشاوره و حدود 50 نفر از خانواده های دوقلوها و چندقلوها به صورت رایگان برگزار گردید.

طی این سمینار که راس ساعت 10 صبح شروع شد، خانم دکتر دارینی در مورد مهارت های فرزند پروری، روابط بین اعضای خانواده ، نوع رفتار خانواده با فرزندان ایراد سخن فرمودند.

خلاصه سمینار :

سوال: آیا باید برای تربیت بچه از تنبیه بدنی استفاده کرد؟

پاسخ: تنبیه بدنی برای کودک هرگز نباید استفاده شود و فقط در مواردی استفاده شود که ( کاری که بچه  دارد انجام می دهد برایش خطر جانی و جبرانی ناپذیر در پی دارد ).

چون سالیان سال هم که بگذرد همه ی ما یادمان می آید که چه وقت و چگونه و از چه کسی کتک خورده ایم و روی روحیه انسان تاثیر می گذارد و هیچگاه از خاطر او پاک نمی شود، حتی اگر کار بدی انجام داده باشیم که به خاطرش تنبیه بدنی شده ایم. پس بنابراین اگر من هم کودکم را تنبیه بدنی کنم در روح و روان او تاثیر نامطلوب به جا می گذارد و او هم همواده به عنوان خاطرات ناخوشایند از آن یاد خواهد کرد.

سوال: با چه حرف هایی اعتماد به نفس دوقلوها بیشترین آسیب را می بیند؟

پاسخ: مقایسه کردن دوقلوها چه در خاواده چه در جمع بیشترین آسیب را به اعتماد به نفس آن ها وارد میکند.

اکثر والدین می گویند حتی اگر ما آن ها را با هم مقایسه نکنیم و رعایت کنیم دیگران مخصوصا پدربزرگ ها و مادربزرگ ها این را رعایت نمی کنند.

حال راه حل چیست؟

1)      صحبت کردن با آن ها و توضیح دادن این مسائل برای پدربزرگ ها و مادربزرگ ها.

2)      تذکر دادن به مقایسه کننده هرکس که باشد.

3)      این مساله در خانواده هسته ای رعایت شود و تا حد امکان حرف ها و مقایسه هایی که در خارج از خانواده ای هسته ای هستند را ندایده بگیریم.

4)      صحبت کردن و توضیح دادن به خود کودک

5)      وقتی بچه ای در جمع مقایسه می شود ما به عنوان والد نقاط قوت و خوبی های بچه ای که مقایسه شده را پررنگ و گوشزد کنیم.

6)      اما مهمترین امر باور قلبی خود والدین نسبت به فرزندانشان و توانایی ها و خوبی ها و بدی های آن هاست. والدین باید نگرش خود را تغییر دهند و نه فقط با کلام و در ظاهر بلکه واقعا از صمیم قلب باید باور داشته باشند که بچه هایشان با هم متفاوت اند و هر کدام توانایی ها و استعدادهای خود را دارد و هر کدام از آن ها نباید از خودش کمتر باشد و هرکس در حد خودش ظاهر می شود.

و این وظیفه والدین است که در چهارچوب خانواده طوری رفتار کنند که بچه ها اعتماد به نفسشان را از دست ندهند و فکر نکنند قل دیگر بهتر است.

سوال: در مورد دیدن برنامه های تلویزیونی توسط کودکان؟

پاسخ: باید خیلی مراقب باشیم که بچه های ما چه برنامه هایی تماشا می کنند و آیا واقعا مناسب سن آن هاست هست یا نه! اینکه بچه همراه با والدین پای سریال ها و برنامه های تلویزیونی می نشینند کاملا اشتباه است. باید ساعت خواب بچه را تنظیم کنیم  و در آن ساعت خودمان هم پای تلویزیون نشینیم که بچه نخوابد.

در ضمن همانطور که در جلسات قبل گفته شد باید از قبل به بچه بیاموزیم که حرف بد و کار بد در جامعه وجود دارد ولی ما نباید آن های را به کار ببریم چون همیشه همه چیز در کنترل ما نیست.

 

 

برای ثبت نظر، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید